Kategorier

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Internet i husbilen / husvagnen året om med proffsrouter

Den här sidan uppdaterades för en längre tid sedan. Tänk därför på att informationen kan (men behöver inte) vara inaktuell.

Idag är vi nästan helt beroende av stabilt och snabbt internet även när vi är ute och reser. Vi förväntas kunna betala räkningar, uppdatera sociala medier och streama favoritserien även på resande fot. Vi har kikat på en mobil bredbandslösning anpassad för campare.

Idag är vi nästan helt beroende av stabilt och snabbt internet även när vi är ute och reser. Vi förväntas kunna betala räkningar, uppdatera sociala medier och streama favoritserien även på resande fot. Vi har kikat på en mobil bredbandslösning anpassad för campare.

Wifirouter

Idag används våra mobila enheter allt mer när vi är ute och reser. Vi uppdaterar sociala medier, söker fram ställplatser eller campingar och planerar rutten men vi förväntar vi oss att kunna streama favoritserien på Netflix. Många vill också kunna distansarbeta effektivt i husbilen idag. Detta kräver snabb och pålitlig internetuppkoppling.

Det är väldigt vanligt att ställplatser och campingplatser erbjuder wifi idag. Dock är det ofta dålig kapacitet och det är många som delar på samma bandbredd vilket gör det svårt att exempelvis streama TV-program och serier.

Proffsrouter med SIM-kort 

Wifi.se har en ny unik produkt som löser din internetuppkoppling, det är en professionell 4G fordonsrouter som levereras med ett SIM-kort laddat med valfri surfmängd. Surfmängden kan man använda fritt under 12 månader, man sparar alltså hela surfpotten upp till 12 månader. Man väljer surfmängd från 100GB - 500GB vid start. Mobiloperatören som används är Tre och de erbjuder mycket bra kapacitet även om många användare är uppkopplade till samma mobilmast samtidigt. 

Routern kommer konfigurerad och klar, man pluggar in den till en strömkälla och du har internet på mindre än en minut. Routern som används till skillnad mot en traditionell router är skaksäker och klarar tuffa miljöer från -50 till +70 grader och tål hård påfrestning. Du kan enkelt koppla upp 20 enheter samtidigt mot routern. Det behövs ingen extern antenn utan de medföljande 4G antennerna ger mycket god täckning. Även wifi modulen i routern är mycket stark och har lång räckvidd, vilket ger ett bra wifi även utanför husbilen, till skillnad mot en telefon eller en normal router.

Du ansluter enkelt routern via en 12V kabel eller till 220V med strömkabel. Routern kan även anslutas direkt till husbilens batteri.

Varför kan jag inte bara koppla upp mig via telefonen?

 • Hela familjen kan inte vara uppkopplade samtidigt
 • Wifi bryts ofta om någon ringer
 • Räckvidden är dålig och delar du internet med din telefon måste ni vara på samma plats
 • Säkrare och stabilare nätverk än på telefonen
 • Gemensamt wifi är nödvändigt för att streama TV

Övriga fördelar:

 • Bredbandslösningen ersätter TV-antenn och parabol.
 • Styr värme, larm och koppla upp en webbkamera.
 • Nätverket är bättre och mycket mer stabilt än på telefonen.
 • Du kan disponera din surf fritt i 12 månader.
 • Streama TV-kanaler såsom Netflix, C-more och spela spel
 • Har man chromecast eller Apple TV kopplar man upp detta till routern och nätverket
 • Perfekt samt ett måste för smart TV där man kopplar upp nätverket såsom hemma.
 • Slipp dålig prestanda med delat wifi på campingplatser.
 • Du kan vara uppkopplad 24/7.

Erbjudande för besökare på campingbutiken.se

Wifi.se har tagit fram ett specifikt routerpaket för besökare på campingbutiken.se!
OBS! Surfen är avsedd att användas i Sverige.

Detta ingår i paketet:

– Fordonsrouter med 2 stycken 4G antenner
– 250 GB data
– SIM-kort med 250GB som kan användas i 12 månader
– Strömkabel 12 volt för installation till batteriet
– Strömkabel 12 Volt kabel för enkel installation (Cigarettuttaget)
– Strömkabel 230 Volt


Redaktionen
campingbutiken.se
info@wd.se